Aktuelno

Svečanost u BIHAMK-u

Nova patrolna vozila, prvo vučno eko-vozilo, donacija dječijih autosjedalica .

U četvrtak, 21.11.2013.godine održana je svečanost na kojoj je obavljena zvanična primopredaja doniranih dječijih autosjedalica Austrijskog auto-touring kluba (ÖAMTC) i puštanje u rad osam novih BIHAMK-ovih patrolnih vozila, te vučnog eko-vozila na plinski pogon.

Zvaničnu primopredaju dječijih autosjedalica BIHAMK-u obavio je predsjednik Austrijskog auto-touring kluba (ÖAMTC), g. Werner Kraus uz prisustvo austrijskog ambasadora u BiH, NJ.E. g. Martina Pammera i predstavnika organa vlasti.

Ova vrijedna donacija sastoji se od oko 300 polovnih dječijih autosjedalica namijenjenih članovima BIHAMK-a. Uručenjem jedne autosjedalice dugogodišnjem članu BIHAMK-a na svečanosti je simbolično označen početak akcije besplatne raspodjele doniranih autosjedalica članovima BIHAMK-a, koja će najdirektinije uticati na poboljšanje cestovne sigurnosti najranjivijih učesnika u saobraćaju u Bosni i Hercegovini.

U toku ove ceremnonije pušteno je u rad osam novih BIHAMK-ovih vozila za pomoć na cesti te prvo eko-vozilo za prevoz havarisanih automobila na plinski pogon. Radi se o šest novih vozila pomoći na cesti opremljenih po najstrožim evropskim standardima, a osim novih vozila, puštena su u rad i dva vozila za pomoć na cesti koja je BIHAMK-u donirao ÖAMTC.

Kao društveno odgovorna i ekološki osvještena kompanija, BIHAMK zvanično promovira i pušta u rad prvo vučno eko-vozilo u BiH na plinski pogon kao i punionicu za punjenje navedenog vozila prirodnim gasom. Vozila s pogonom na prirodan plin predstavljaju čist i efikasan način korištenja vozila, a osim ekološkog imaju značajan i finansijski efekat, koji se ogleda kroz nižu cijenu u odnosu na konvencionalne vrste goriva (benzin, dizel).

Kupovina eko-vozila, koju je finansijski pomogao Fond za zaštitu okoliša FBiH samo je jedan u nizu koraka ka očuvanju životne sredine, a planirano je da se u narednom periodu nastavi s nabavkom sličnih ekološki prihvatljivih vozila koja će zamijeniti postojeća vozila sa konvencionalnim pogonom.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti